Benedek története

Amikor a 40-hez közeledve egyre gyakrabban ébredsz arra, hogy valami hiányzik, kicsit fáradt vagy a kamaszok hisztijétől, a munkahelyi perpatvarokat pedig végleg unod már, és akkor egyszer csak beléd hasít, hogy kéne még egy picike ide, aki illatos és pihe-puha és kedves és egyébként is. Mi lehet szebb és értelmesebb ebben az életben, mint egy szeretett férfinak gyereket szülni újra és újra, és végül még lehetőleg a nyugdíj előtt. Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen termékeny vagy és még mindig szerelmes, és hátha ezúttal Ő sem bánná nagyon. Igen egy tervezett, várva- várt baba a három spontán gyönyörű aggodalmas várandósság után. Éretten és felnőtten és nyugodtan és türelmesen végre, átélni tudatosan minden pillanatot, kiélvezni az élet csodáját utoljára. Olyan szép és rózsaszín ez az egész, és amikor Ő is rábólint, nincs nálad boldogabb nő a földön!

Tovább olvasom Benedek történetét
Annácska története

Annácska története bátorítás mindenkinek, aki beteg, aki úgy érzi gyenge, aki elvesztette a reményt.

Mi kicsi Annácskánk 174 napot élt, 2850g volt a súlya, 60 cm a hossza képes volt átformálni a világot. Nincs 3 kg, pici törékeny test, teljes, kerek, egész tökéletes lélek. Megmutatja az élet igazi értékét, felfedezteti az önzetlen szeretet igazi örömét. Életének nagy részét ágyában töltötte, mégis mindent megtapasztalt a világból: szeretetet, gondoskodást, de éppúgy a gonoszságot, a megvetést, a közönyt… Igen, a magasságtól, a mélységig, mert a pici törékeny teste nem volt tökéletes. A betegség neve Edwards szindróma, amely orvosilag az „Élettel összeegyeztethetetlen” kórképek közé tartozik. De az „Élettel összeegyeztethetetlen” mégis élni akart…

Tovább olvasom Annácska történetét

Nézze meg a videót.


Bálint története
2011. augusztus 24-én megszületett a második Kisfiam, Bálint. 26 hetes várandós voltam, mikor észrevették, hogy gond van Vele. Ultrahang ultrahangot követett, és több orvos egybehangzó véleménye szerint is kromoszóma-rendellenesség okozta a Nála felfedezett szervi bajokat. Ez azonban csak a megszületése után vált bizonyossá, amikor az elvégzett kromoszóma-vizsgálat Edwards-szindrómát, vagyis a 18-as kromoszóma triszómiáját igazolta.
Próbálunk úgy élni Vele, mintha nem lenne beteg, úgy, hogy közben tudjuk, hogy bármikor elveszíthetjük. Bármeddig éljen is, ez így van jól, hogy itthon van velünk. Mert nem élet az élet egy pici inkubátorban, kórházban, ahol nemhogy az Édesapja és a Testvére, de még az édesanyja sem tud Vele lenni. És a mi életünk sem volt élet úgy, hogy Ő kórházban volt, mi pedig itthon aggódtunk Érte. Nem szabad, hogy az a sors jusson a súlyos betegséggel született babáknak, hogy bedugják őket a kórházba, és szeretetlenül, siváran kelljen rövid kis életüket leélniük. Ha állapotuk engedi, igenis haza kell vinni őket, és amíg lehet, megadni számukra mindent, hogy nyugalomban, szeretetben élhessenek.
Tovább olvasom Bálint történetét